ویتامین:

ویتامین ها ترکیبات آلی می باشند که برای تامین نیازهای فیزیولوژیک اعم از سوخت و ساز مواد غذایی، اعمال حیاتی بدن، پرورش و…ضروری هستند.

ویتامین ها به دو گروه محلول در چربی و آب تقسیم‌ می شوند.

تمامی ویتامین های شناخته شده به جز ویتامین c از اجزاء ضروری جیره ها برای طیور به شمار می‌روند ویتامین های ‏A  وD و ریبوفلاوین ویتامین هایی هستند که بیشترین احتمال کمبود در مورد آن ها وجود دارد.

دسته بندی ویتامین ها:

ویتامین های محلول در چربی که عبارتند از: E, A, D , K

ویتامین های محلول در آب : ویتامین های گروه B  و ویتامین C

ویتامینA :

ضروری برای رشد ،بینایی، حفظ سلامت غشاهای مخاطی و…

ویتامین D:

ضروری برای متابولیسم مناسب کلسیم و فسفر به منظور شکل گیری طبیعی استخوان‌ها، منقار، ناخن ها و همچنین پوسته تخم مرغ

 ویتامین E:

موثر ترین آنتی اکسیدان طبیعی برای پیشگیری از آنسفالومالاسی این ویتامین به همراه سلنیوم از دیاتزاکسیداتیو جلوگیری می نماید همچنین به همراه سلنیوم و اسید آمینه سیستین برای پیشگیری از میوپاتی تغذیه ضروری است

ویتامین K:

ضروری برای ساخت پروترومبین این ویتامین در کربوکسیلاسیون اسید گلوتامیک در پروترومبین استئوکلسین و تعداد دیگری پروتئین اتصالی به کلسیم نقش ایفا می کند.

 B1(تیامین):

تیامین در بدن به شکل فعال آن که تیامین پیروفسفات است تبدیل می شود این ماده کو فاکتور مهم در واکنش‌های  دکربوکسیلاسیون اکسیداتیو و تبادلات آلدئیدی در متابولیسم کربوهیدرات میباشد کمبود تیامین و بروز نشانه‌های مربوط به آن از بیماری های شایع دوره برو دینگ است.

B2 (ریبوفلاوین):

وجود ریبوفلاوین در بسیاری از سیستم های آنزیمی بدن به عنوان کوفاکتور ضروری است.

‏NAD,NADP  سیتوکروم ردوکتاز سوکسینیک دهیدروژناز،L و -D آمینو اسید اکسیداز -Lهیدروکسی اسید اکسیداز و هیستامیناز تنها چند مثال از آنزیم های حیاتی برای واکنش های اکسیداسیون -احیا در تنفس سلولی هستند که ریبوفلاوین در عملکرد آنها نقش دارد.

B3 (نیاسین):

یا اسید نیکوتینیک در ساختمان دو آنزیم مهم نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتیدNAD و نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید فسفات NADPوجود دارد این دو آنزیم به طور گسترده ای در متابولیسم پروتئین، چربی و کربوهیدرات درگیر هستند و به خصوص در واکنش های متابولیکی تامین انرژی اهمیت بسیار زیادی دارند.

 سطح نیاز جوجه ها به نیاسین به میزان تریپتوفان موجود در جیره بستگی دارد هنگامی که مقدار تریپتوفان جیره بر روی مرز قرار داشته باشد جوجه ها قادر هستند تقریبا از هر ۴۵ میلی گرم تریپتوفان جیره ۱ میلی گرم نیاسین تولید کنند . برای تولید نیاسین از تریپتوفان حضور ویتامین هایB1,B2,B6 ضرورت دارد.

بیوتین:

برای واکنش‌های کربوکسیلاسیون و دکربوکسیلاسیون که مسئول تثبیت دی اکسید کربن هستند یک کوفاکتور ضروری است چنین واکنش هایی نقش مهمی در فرایندهای آنابولیک و در متابولیسم نیتروژن ایفا می‌کنند.

B5 (اسید پانتوتنیک):

این ویتامین جزئی از کوآنزیم a است که در شکل گیری اسید سیتریک در چرخه کربس، ساخت و اکسیداسیون اسیدهای چرب،اکسیداسیون کتو اسیدهای حاصل از د آمیناسیون اسیدهای آمینه ،استیلاسیون کولین و بسیاری از واکنش های دیگر نقش دارد.

B6 (پیریدوکسین):

برای فعالیت آنزیم های متعدد به خصوص آنهایی که درگیر ترانس آمیناسیون و دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه هستند ضروری می باشند. بیماری مربوط به پیروکسین در اثر کمبود این ویتامین به وجود می‌آید از میان ویتامین‌های گروه ب نقش ویتامین ب ۶ در عملکرد دستگاه ایمنی به طور گسترده مطالعه شده است ویتامین ب ۶ در توسعه و حفاظت بافت‌های لمفوئیدی دخالت دارد.

B12 (کوبالامین):

ویتامین ب ۱۲ در ساخت اسید نوکلئیک و متیل در متابولیسم کربوهیدرات و چربی نقش دارد یکی از عملکردهای اصلی آن به عنوان آنزیم ایزومریزاسیون متیل مالونیل کوآنزیم A به کوکسینیل کوآنزیم A می باشد. در طیور اهمیت اصلی ویتامین ب ۱۲ به تفریخ پذیری تخم مرغ های جوجه کشی و مرگ جنینی مربوط می‌شود. ویتامین ب ۱۲ تنها در فراورده های با منشا حیوانی مثل پودر گوشت و پودر ماهی یافت می شود.

 

برای خرید این محصول با کیفیت عالی و قیمت مناسب با کارشناسان واحد فروش بازرگانی آتیه تجارت ترنگ تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید