مونوسدیم گلوتامات (MSG) نمک سدیم اسید آمینه رایج گلوتامیک اسید است که یک ماده کریستالی سفید است. گلوتامیک اسید به طور طبیعی در بدن ما و در بسیاری از غذاها و فزودنی های غذایی وجود دارد. این ماده به عنوان طعم دهنده به غذاها افزوده می شود.
مشخصات مونو سدیم گلوتامات:
ساختار مولکولی این ماده را در شکل زیر می توانید مشاهده نمایید.
انحلال پذیری: این ماده به راحتی در آب حل می گردد اما در اتانول و اتر نامحلول است.
فرمول شیمیایی: C5H8NaNO4
وزن مولکولی: 169.112 g/mol
شکل ظاهری: به صورت پودری کریستالی و سفید رنگ موجود می باشد
pH: خنثی و برابر 7
دانسیته: 1.62 g/cm³
نقطه ی ذوب: 232 درجه ی سانتی گراد
کاربرد ها:
همانگونه که گفته شد مهمترین کاربرد این ماده در تولید مواد غذایی است. در ادامه به این موضوع به صورت مبسوط خواهیم پرداخت :
تولید مواد غذایی
این محصول به طور طبیعی در غذاهای پروتئینی مانند: گوشت، ماهی، مرغ و سبزیجات یافت می گردد. گلوتامات آزاد در محصولاتی مانند گوجه، رب گوجه، پنیر و قارچ موجود است. بنابراین بسیاری از محصولات غذایی که ما مورد استفاده قرار می دهیم و یا برای افزایش طعم دهی مورد استفاده قرار می گیرند حاوی مقادیر زیادی گلوتامات است. این ماده به انواع ترشی ها، سوپ ها، سس ها (مخصوصا سس سویا) و… به صورت مازاد برای افزایش طعم دهی اضافه می گردد.
سازمان استاندارد های غذایی استرالیا و نیوزیلند (FSANZ) مونو سدیم گلوتامات را در گرید خوراکی 621 تقسیم بندی نموده است. این ماده همانند MSG های طبیعی به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار می گیرد. گلوتامات های دیگری نظیر Monopotassium L-glutamate با گرید 622، کلسیم گلوتامات با گرید 623 ، Monoammonium L-glutamate با گرید 624 و منیزیم گلوتامات با گرید 625 نیز موجود می باشند که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد های دیگر:
این ماده در صنایع دارویی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند منجر به کاهش سطح آمونیاک خون، درمان کم کاری کبد، بیماری های روانی و عقب ماندگی ذهنی شود.
برای خرید این محصول با کیفیت عالی و قیمت مناسب با کارشناسان واحد فروش بازرگانی آتیه تجارت ترنگ تماس حاصل فرمایید.