پروپیلن گلیکول ماده ای است که عموما به عنوان افزودنی غذایی یا در بسیاری از مواد آرایشی و محصولات شوینده بهداشتی مصرف می شود. در اروپا و ایالات متحده آمریکا، این ماده از لحاظ سالم و بی خطر بودن مورد تأیید است.تنها موردی که بحث برانگیز است، استفاده از این ماده در ساخت ضدیخ ها است.
مشخصات مونو پروپیلن گلایکول:
فرمول شیمیایی | C3H8O2 |
جرم مولکولی | 76.09 g/mol |
شکل ظاهری | مایع بی رنگ و شفاف |
چگالی | 1.036 gr/ml |
نقطه ذوب | 59°C- |
نقطه جوش | 188.2°C |
حلالیت | محلول در آب، اتانول، دی اتیل اتر، استون و کلروفرم |
کاربرد های پروپیلن گلیکول
صنایع دارویی
این ماده نقش حلال را در صنعت دارو سازی ایفا می کند. در تولید داروهای داخل وریدی، خوراکی و موضعی مورد استفاده قرار می گیرد و به طور معمول جز حلال های بی خطر محسوب می شود. لورازپام به صورت وریدی شایع ترین دارویی است که حاوی بیشترین مقدار از این ماده می باشد. این حلال با وجود خواص مفیدی که دارد اما در دوز های بالا،خصوصا اگر در دوره ای کوتاه مورد استفاده قرار بگیرد خاصیت سمی بودن پیدا می کند.
مواد غذایی
این ماده در صنایع غذایی با گرید E 1520 به عنوان یک افزودنی در محصولات گوناگونی از جمله انواع نوشیدنیها ، آبنباتها و آدامس ها مورد استفاده قرار می گیرد.این ماده تقریبا بی مزه بوده ولی قابلیت انحلال پذیری خوب و بهتری نسبت به آب دارد. علاوه بر این همانند گلیسرول و سوربیتول از تبخیر رطوبت مواد غذائی ممانعت می کند. و به دلیل خاصیت امولوسیون کنندگی و چربی دوستی از آن به عنوان تثبیت کننده ی کف و هوادهی در خامه ها و مخلوط های کیک استفاده می کنند. به طور کل نقش متیل اتیل گلیکول در مواد غذایی را می توان به شرح زیر طبقه بندی کرد.
- آنتی کیکینگ : به جلوگیری از به هم چسبیدگی مواد غذایی مانند پنیر های رنده شده و پودر سوپ های آماده کمک می نماید.
- آنتی اکسیدان : با محافظت از مواد غذایی در برابر اکسیژن آن ها رادر برابر اکسیداسیون حفظ می نماید و سبب ماندگاری بیشتر آن ها می شود.
- تقویت کننده ی خمیر : باعث تقویت نشاسته و گلوتن در خمیر و قوام بیشتر آن می گردد
- حامل : سایر مواد افزودنی یا مواد مغذی مانند رنگ ها ، طعم دهنده ها یا آنتی اکسیدان ها را در خود حل می کند
- نگهدارنده مواد غذایی توتون و تنباکو
- عامل پایدار کننده امولسیون (امولسیفایر ): این خاصیت از جدا شدن روغن و سرکه در ترکیباتی مانند سس سالاد جلوگیری می کند.
- نگهداری رطوبت : به مواد غذایی مانند مارشمالو، آجیل، نارگیل و… کمک می کند تا رطوبت خود را حفظ نمایند و از خشکی آن ها جلوگیری به عمل آورد
- عامل جذب رطوبت : از تبخیر مواد غذایی جلوگیری می کند
برای خرید این محصول با کیفیت عالی و قیمت مناسب با کارشناسان واحد فروش بازرگانی آتیه تجارت ترنگ تماس حاصل فرمایید.